Het gebied is geliefd onder wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege de mooie natuur en de vele wandel- en fietspaden die door het gebied lopen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die langs de mooiste plekjes van de Maasduinen leiden. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen en of fietsen door de bossen, langs de oevers van de Maas, over de stuifduinen of door de heidevelden.

In de Maasduinen kun je ook veel verschillende planten en diersoorten vinden. Zo groeien er bijvoorbeeld zeldzame orchideeën, en leven er verschillende soorten vlinders en vogels. Ook vind je er verschillende soorten dieren, zoals bevers, dassen en vossen.

Reindersmeer en Leukermeer zijn beide prachtige meren gelegen in het oosten van Nederland. Het Reindersmeer, gelegen in het Nationaal Park De Maasduinen, is een rustig en natuurrijk meer omgeven door bossen en heidevelden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het Leukermeer, is een populaire bestemming voor watersporters en recreanten, met diverse activiteiten zoals zwemmen, zeilen en kajakken. Beide meren bieden prachtige uitzichten en zijn perfecte locaties voor één of meerdere dagen uit in de natuur.

 

In de buurt

Vogelfotografiehut, Resort Leukermeer,  Reindersmeer, Meerdere restaurants, 6km vanaf de Duitse grens